Aproximació a la discapacitat

Aproximació a la discapacitat

20141210_082534

 

La inclusió de les persones amb discapacitat a la nostra societat ha estat el tema que avui ha presentat na Lourdes, treballadora del centre Aproscom, als alumnes de 3r i 4t d’ESO. D’una manera molt clara i propera, els alumnes han rebut informació sobre la tasca que es realitza a un centre com aquest: els tallers, l’ajuda als alumnes i a les seves famílies , etc. Un gran nombre de professionals i voluntaris fan possible que els alumnes d’aquest centre puguin rebre una formació adequada a les seves necessitats que els permeti insertar-se al món laborar tenint en compte les discapacitats pròpies de cadascú.  Però l’ajuda que reben els al·lots del centre no només és formativa; Aproscom compta amb vivendes tutelades i una residència que romanen obertes per a tots els qui ho requereixin.

L’interès i la curiositat del nostres alumnes s’ha pogut veure pel nombre de preguntes i dubtes que han presentat a na Lourdes, qui de molt bon gust ha contestat per aclarar-ho tot.

És amb iniciatives com aquesta que es trenquen tots els prejudicis de la societat cap aquelles persones amb algun tipus de discapacitat. Qualsevol tipus de discapacitat no s’ha d’entendre com a un impediment que exclogui una persona de la societat, sinó com una peculiaritat que no suposa cap trava insalvable per poder viure en ella.

No Comments

Post A Comment