Dia de la Pau

Dia de la Pau

Manifest en el dia escolar de la Pau i la no violència.

A la ciutat de Manacor, estudiants, professors i damés persones vinculades al Centre Educatiu Pureza de María, en aquest dia 30 de gener de 2013, DIA DE LA PAU I LA NO VIOLÈNCIA, hem fet una cadena amb les nostres mans en la qual volem abarcar tots els nostres carrers, cases, mercats i places, volem que aquesta cadena la la PAU transmeti a tots solidaritat i respecte entre nosaltres i entre la gent que ens envolta, encara que siguem diferents en qualque aspecte.

Conscients que vivim en un món farcit de guerres i violència, que les noticies de cada dia ens fan veure de prop que no només són els països que es barallen sino que també, a les nostres ciutats, a les families fins i tot dins els centres escolars, la violència està present; encara que sabem que les nostres mans no estan netes del tot sempre, avui creim que el nostre manifest és molt important i necessari:

_Volem que les fronteres marquin només antics regnes, que no siguin filtres per excluir germans nostres vinguts d’altres llocs.

_Somiam en el dia que els recursos propis de cada poble permetin viure dignament a la seva gent, sense que el més fort s’enriqueixi damunt ells.

_Volem que no hi hagi diferències a cap lloc del món entre homes i dones o races, que els ulls en que ens miram uns als altres siguin de respecte i bona acollida.

_Somiam en que es superin les enveges i descconfiances, començant pel nostre pati, i així poder dur aquesta actitud més enllà de les portes del nostre col·legi.

_Desitjam poder esborrar del nostre diccionari paraules buides, relacionades en actes impropis dels éssers humans.

_Som els nins i els joves de formaran part de la societat del segle XXI el nostre somni es que arribi el dia en que la mar i el cel, els animals, les plantes i els peixos, i, l’home visquin en armonia i pau.

[nggallery id=55]

No Comments

Post A Comment