La Pureza de María amb en Xavi Torres

La Pureza de María amb en Xavi Torres

IMG_20141216_120159

Els alumnes d’Educació Secundària de La Pureza de Maria de Manacor han tingut la sort aquesta setmana de compartir un matí amb el nedador paralímpic Xavi Torres que els ha parlat de la necessitat de l’esforç per aconseguir qualsevol objectiu a la vida. El passat dilluns va ser el torn per al primer cicle d’ESO que de bon matí, i després d’haver berenat de forma saludable tots junts a l’escola, varen partir en bicicleta i a peu cap al club de gimnàstica artística d’Elena Gómez, campiona del món d’aquesta modalitat que va cedir les instal·lacions per dur a terme l’activitat amb Xavi Torres. Els alumnes de segon cicle de Secundària hi varen participar dimarts.

 

Un cop al centre d’Elena Gómez, el nedador va oferir una xerrada als estudiants sobre la seva experiència esportiva, i de com l’esforç ha estat el motor per aconseguir tots els èxits i les medalles de la seva carrera. Xavi Torres va destacar com la seva discapacitat no ha estat un obstacle per aconseguir metes, i va fer notar els alumnes que tothom pot assolir l’objectiu que desitgi a la vida amb esforç i dedicació, i deixant de banda les pors davant els nous reptes. El nedador va mostrar als alumnes algunes de les medalles olímpiques que ha guanyat així com una que se’n va fabricar de fang quan era petit i somniava en guanyar-ne de les vertaderes. Els alumnes, per la seva banda, varen comentar la tasca sobre l’esforç que havien realitzat prèviament, i com els enquestats coincidien en què sense dedicació no es pot arribar a cap fita.

 

Després de la xerrada, els estudiants varen haver de participar en un circuit de gimnàstica per comprovar com n’és d’important esforçar-se i fer feina de forma conjunta amb els companys. Dividits en quatre grups, els al·lots havien de superar una sèrie de proves per quedar primers. Finalment, tots varen ser guanyadors gràcies a la seva actitud de superació i de fer feina en equip. En acabar, els alumnes varen tornar a l’escola per visionar la pel·lícula “Coach Carter”, centrada també en la temàtica de l’esforç.

 

Sens dubte, va ser una experiència inoblidable per als alumnes, que van poder conèixer i parlar amb Xavi Torres que, al marge dels seus èxits esportius, és un exemple per a tots ja que ha superat totes les barreres possibles gràcies a la seva actitud davant la vida.

No Comments

Post A Comment