S’Altra Senalla ensenya als alumnes el valor dels productes de comerç just

S’Altra Senalla ensenya als alumnes el valor dels productes de comerç just

S'Altra Senalla 2n 5

Aquesta setmana els alumnes d’Educació Secundària de La Puresa de Manacor han après què és el comerç just i les seves característiques, i ho han fet a través d’uns tallers lúdics i pedagògics oferts per voluntaris de S’Altra Senalla de Manacor, la botiga de comerç just.
1r i 2n d’ESO varen aprendre a cuinar un troc de xocolata tots junts. Les voluntàries els varen explicar per què els ingredients que utilitzaven eren de comerç just, com per exemple que provenien de països empobrits del sud, que els productors no permetien el treball infantil, i que eren respectuosos amb el medi ambient. El resultat van ser unes postres molt bones i elaborades entre tots, per tal de treballar també el valor de la cooperació. Durant el taller, les voluntàries els varen explicar quins productes poden trobar a la botiga i la història de Kevin, un nin que ja no necessita treballar des de que els seus pares venen el cacau a una distribuïdora de comerç just.
Per la seva banda, els alumnes de 3r i 4t d’ESO varen participar en un taller per conèixer el valor real dels productes de comerç just. Gràcies a diferents activitats, varen aprendre quin és el guany que se’n duen els camperols quan venen els seus productes i les diferències entre els beneficis que se’n porten si negocien amb els comerç just o no. Amb una de les activitats realitzades varen poder fer el càlcul ells mateixos i quedaren ben sorpresos amb els resultats.
Per acabar el taller, la voluntària convidà els alumnes a tastar alguns dels productes del comerç just. És ben segur que a partir d’ara molts d’ells es convertiran en consumidors d’aquests productes.

No Comments

Post A Comment