Setmana Intercultural 2014

Setmana Intercultural 2014

La setmana intercultural és un esdeveniment molt estimat per a la nostra escola, el col·legi Puresa de Maria de Manacor. Ja des de fa un grapat d’anys, hem decidit dedicar una setmana a la interculturalitat. Per a nosaltres, és important que els alumnes puguin conèixer altres cultures, costums i tradicions per poder-les valorar i entendre millor. D’aquesta manera, descobreixen que hi ha molts de factors que ens uneixen i que ens demostren que, a pesar de les característiques pròpies de cada poble, tots en formem un.

Enguany, hem descobert què tenen d’especial Alaska, Grècia i Vietnam. Durant algunes setmanes, tots els alumnes de l’escola han investigat sobre aquests indrets per poder exposar després a pares, alumnes i professors tot allò que han après.

Els alumnes més petits, els d’Infantil, ens han apropat a Alaska. Ens han contat com és un iglú, qui són els esquimals i quins són els animals més típics d’una de les part més fredes de la Terra.

Els alumnes de Primària ens han donat l’oportunitat de conèixer Grècia de ben a prop. Han fet una molt bons tasca de recerca que ens ha permès a tots saber la importància de la seva cultura per a la resta del món, gaudir de l’art propi del país i fins i tot tascar el seu menjar més característic, el iogurt.

Als alumnes de Secundària els ha fet molta d’il·lusió apropar-se a Vietnam, un lloc molt desconegut per a la majoria i que els ha agradat molt descobrir. La seva tasca no només ha estat d’investigació per informar-se bé sobre els costums, la història o la flora i la fauna, també han preparat un grapat d’exposicions per a la resta de l’escola que han anat presentant durant tota la setmana.

Aquesta gran celebració, ha acabat amb una gran festa per a tots, alumnes, professors i pares al pati de l’escola. Com a sorpresa final ,els alumnes de 5è de Primària han representat un dels balls típics de Grècia i han deixat a tots bocabadats. Després, hem pogut gaudir de les paradetes que tots els cursos havien preparat per exposar les seves tasques. És així, que hem tingut l’oportunitat de viatjar arreu del món sense sortir de l’escola i acostar-nos a cultures diferents que ara ja ens seran un poc més properes.

[nggallery id=105]

Clicant al següent link podreu veure el ball típic de Grècia, el Sirtaki realitzat per 5e de Primària: «Sirtaki»

No Comments

Post A Comment