Visita a la Institució Pública Mossèn Alcover

Visita a la Institució Pública Mossèn Alcover

VISITA CULTURAL INSTITUCIÓ PÚBLICA MOSSÈN ALCOVER

 

 

El 21 de febrer l’alumnat de 1r i 2n d’ESO ha fet una visita a la Institució Pública Mossèn Alcover. El 2012 és un any significatiu en relació a aquesta figura manacorina , ja que es celebra el 150è aniversari del seu naixement i es pretén a partir d’una sèrie d’actes honorar dos dels àmbits que més el definiren i als quals dedicà la seva vida en cos i ànima: l’eclesiàstic per una banda i l’estudi i el foment de la llengua catalana per l’altra.

 

Hem tengut el privilegi de poder gaudir d’una visita guiada per part de la directora de la fundació, Magdalena Gelabert, una de les principals impulsores de l’estudi de la vida i obra de Mossèn Alcover i podríem dir que una de les persones que en té més coneixements. Primer hem visitat el casal del s.XIX, que serveix ara d’eina didàctica relacionada amb el canonge manacorí, i després ens ha explicat alguns aspectes generals sobre la seva vida, sobre la seva absoluta dedicació i entrega al treball i sobretot, sobre la seva immensa obra.

 

Allò que deia Mossèn Alcover a una de les més famoses rondalles (En Tià de sa Real) li ho podríem aplicar a ell mateix: Era d’una casta d’homo que com ell només en neix un cada cent anys, i casi mai sura. – Ell surà…

 

 

No Comments

Post A Comment